4816
4
Un deputat PDM renunță la mandat: Eu nu sunt pentru politică
4816
4

Un deputat PDM renunță la mandat. Este vorba despre parlamentara Otilia Drăguțanu.

Foto: stiri.md

Un anunț în acest sens a fost făcut acum câteva minute pe pagina de Facebook a politicienei, transmite Știri.md.

Otilia Drăguțanu menționează că s-a gândit foarte mult până a lua această decizie.

"După o lungă perioadă de reflecție, am înțeles că eu nu sunt pentru politică și ea nu este pentru mine. Întotdeauna am știut să-mi găsesc locul și să muncesc acolo unde abilitățile mele au adus utilitate maximă. Sunt de părere că un partid în opoziție are nevoie de cineva cu un alt profil și temperament și cu mai multă experiență în politică. Le sunt foarte recunoscătoare persoanelor care au avut încredere în mine, iar colegilor din Parlament le doresc succes în muncă deloc ușoară", a scris Otilia Drăguțanu.

Otilia Drăguțanu este soția fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu. Aceasta s-a regăsit în lista candidaților PD pentru circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Este femeie de afaceri, iar în ultimii doi ani a fost președintă a Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova.

Soțul său, Dorin Drăguțanu, a condus Banca Națională a Moldovei din 2009 până în 2015, în perioada când a avut loc celebrul „jaf al secolului”.

În anii cât a condus instituția, familia fostului guvernator al BNM a dus un trai de lux, iar una din firmele Otiliei Drăguțanu a obținut contracte de milioane de lei cu instituții ale statului.

Potrivit Investigații.md, în decembrie 2009, la doar o lună de la numirea în funcție, Dorin și Otilia Drăguțanu devin, oficial, proprietarii unei case particulare pe str. Roguleni din Chișinău. Imobilul a fost construit de cei doi pe un teren primit drept moștenire, în urma unui contract de întreținere pe viață.

Cu un an mai devreme, în iunie 2008, terenul în cauză a fost pus în gaj pentru un credit de 705 mii de lei, luat de la Victoriabank, bancă deținută atunci, oficial, de ex-deputatul și liderul PD, Vlad Plahotniuc, cel de care, astăzi, este legat numele lui Drăguțanu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter