1344
0
Un deputat PDM, gata să renunțe la mandat și să redevină primar
1344
0

Deputatul democrat Grigore Repeșciuc este gata să-și dea demisia din Parlament și să revină în funcția de primar al orașului Căușeni.

Foto: moldovacurata.md

Acesta afirmă că, odată ce Partidul Democrat a ajuns în opoziție, nu mai poate contribui la creșterea bunăstării populației din circumscripția uninominală Nr. 35, acolo unde a câștigat alegerile în februarie 2019, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Repeșciuc a declarat pentru postul local „TV Căușeni” că nu-și va suspenda activitatea în Parlament când va fi în cursa electorală, deoarece legislația îi permite acest lucru.

„Cred și sunt convinsă că o să obțin mandatul de primar și, timp de o lună de zile, o să renunț la mandatul de deputat. Acum suntem în opoziție și nu se vede lucrul meu, care l-am promis cetățenilor. O să mă manifest mult mai bine în orașul Căușeni”, a spus Repeșciuc.

Amintim că Autoritatea Națională de Integritate a stabilit recent că Grigore Repeșciuc a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnând 5 contracte cu 2 firme conduse de soția sa și socrul său, în perioada în care a fost primar al orașului Căușeni.

Dacă instanța de judecată va lăsa în vigoare decizia ANI, instituția va cere ca Repeșciuc să primească interdicția de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Citește și
article image
PDM despre 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM: Puține...
0
86
article image
De câte ori a vorbit Filip cu Plahotniuc după plecarea...
0
472
article image
Decizia procurorilor după filmarea secretă cu Dodon și...
2
2522
article image
Sandu, despre plecarea lui Țîcu: Face un deserviciu...
7
1443