main logo
1025

Un deputat PDM critică programul de activitate al Guvernului Sandu

Deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, a criticat programul de activitate al Guvernului Maiei Sandu, menţionând că aceste este prevăzut doar pentru anul 2019.

Un deputat PDM critică programul de activitate al Guvernului SanduFoto: gov.md

Potrivit agenţiei Infotag, el susţine că programul a fost publicat abia după ce el, acum câteva zile, a atras atenţia opiniei publice la lipsa acestuia, transmite Știri.md.

"Cei drept, rămâne întrebarea când a fost scris acest program. Se pare că doar câteva zile în urmă sau chiar ieri, după ce a fost observată gafa. Programul de guvernare se referă doar la perioada anului 2019. Ce va fi după? Alegeri parlamentare anticipate? De ce se cheltuim sute de milioane de lei în plus, dacă tot ne pregătim de anticipate. Nu e mai simplu să le comasăm cu alegerile locale?", s-a întrebat fostul comunist pe pagina sa de facebook.

Anterior, el a spus că pe 8 iunie Parlamentul Moldovei a încălcat articolul 98 al Constituţiei, deoarece a aprobat Guvernul fără programul de activitate.

"Mai mult, Legea cu privire la Guvern prevede în art. 16 un criteriu indispensabil pentru a putea fi numit membru al Guvernului - reputaţia ireproşabilă. Pentru a demonstra reputaţia, candidatul trebuie să prezinte certificatul de integritate de la Autoritatea naţionale de Integritate şi cazierul de integritate profesională. A văzut cineva aceste acte la dosarele candidaţilor când au fost numiţi? Nu cred. Nu exclud, că post factum, aceste acte s-au strecurat apoi printre file. Dar la momentul votării acestea fizic nu aveau cum să fie prezentate", a menţionat diplomatul, care a promis mai înainte să fie "coşmarul noului guvern".

Parlamentul a aprobat Guvernul Maiei Sandu pe 8 iunie în condiţii dificile, când aproape întreg secretariatul organului legislativ nu s-a prezentat la serviciu, iar în clădire nu era curent electric.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării