main logo
432

Un deputat din Moldova va monitoriza alegerile anticipate din Armenia

În perioada 18-21 iunie, deputatul Gaik Vartanean va participa la monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate în Republica Armenia.

Un deputat din Moldova va monitoriza alegerile anticipate din ArmeniaFoto: parlament.md

Acestea se vor desfășura duminică, 20 iunie 2021, transmite Știri.md. 

În calitate de observator, deputatul va face parte din misiunea Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI) de monitorizare a alegerilor.  

Programul vizitei la Erevan include mai multe activități precum deplasarea la secțiile de votare, familiarizarea cu procesul de pregătire și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din Armenia.

În agendă se regăsește și participarea la Reuniunea organizatorică a grupului de observatori internaționali din partea AIP CSI, o serie de întrevederi cu reprezentanții partidelor incluse pe listele electorale, dar și cu președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Armenia, Tigran Tolikovich Mukuchyan.  

De menționat că, la 27 martie 1992 a fost semnat Acordul privind înființarea Adunării Interparlamentare a CSI. 

Din 1994, reprezentanții AIP CSI participă la observarea alegerilor președinților, deputaților parlamentelor naționale și a referendumurilor naționale. Din Adunarea Interparlamentară CSI fac parte Parlamentele din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării