23 aug, 2019 16:58
222
0
Un consilier al președintelui SUA va efectua o vizită în Moldova
23 aug, 2019 16:58
222
0

Săptămâna viitoare, consilier pe securitate al preşedintelui SUA, John Bolton, va efectua o vizită în Republica Moldova.

Potrivit Infotag, despre aceasta a anunţat Prim-ministrul Maia Sandu într-un mesaj pe reţelele de socializare, transmite Știri.md.

Potrivit ei, "vizita unui oficial de acest rang şi domeniu este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova".

"Timp de mulţi ani Republica Moldova a fost izolată pe plan internaţional. Guvernării i se închidea uşa în faţă în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin şi alte capitale importante, iar ţara se afla într-o autoizolare oligarhică. Astăzi situaţia s-a schimbat. 

Toţi cei mai importanţi parteneri externi manifestă interes pentru Moldova. Avem multe uşi deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin şi deschidere", a menţionat Sandu.

În acest context, ea a subliniat "că vede o dezvoltare fără precedent a relaţiilor R.Moldova cu SUA.

"Sunt sigură că parteneriatul cu SUA ne va permite să înaintăm pe calea democraţiei şi a progresului", a declarat Sandu.

De asemenea, premierul a informat că la începutul lunii septembrie va merge într-o vizită în SUA, cu mai mulţi membri ai Guvernului.

"Priorităţile noastre fiind aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investiţiilor şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţenii noştri la noi acasă", a conchis Sandu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter