main logo
7517

Un colaborator al Ambasadei Rusiei urmează să fie expulzat. Motivul

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat din nou astăzi, 19 martie, la Ministerul Afacerilor Externe, pentru a-i fi înmânată o notă de proteste în legătură cu deschiderea secțiilor de votare la alegerile prezidențiale ruse în regiunea transnistreană.

Un colaborator al Ambasadei Rusiei urmează să fie expulzat. MotivulImagine simbol

De menționat că este pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână când ambasadorul Rusiei la Chișinău este convocat la MAE. Pe data de 12 martie, lui Oleg Vasnețov i-a fost comunicată poziția de dezaprobare a deciziei cu privire la deschiderea secțiilor de votare ale Federației Ruse în stânga Nistrului, transmite Știri.md.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova și urmează să părăsească țara.

Atunci, Vasnețov a declarat că la Comisia Electorală din Federația Rusă și la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse „a parvenit un număr foarte mare de apeluri cu solicitarea de a le asigura dreptul legal de a-și exprima voința”.

Știri.md amintește că Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87,8 la sută, conform exit-pollurilor, citate de Reuters. Marja de victorie a lui Putin a fost cea mai bună de până acum, depăşind cea mai mare marjă de 76,7% din cele patru alegeri anterioare, în 2018. Prezenţa la vot în acel an a fost de 67,5%.

Prezența la vot în regiunea transnistreană în cadrul alegerilor prezidențiale din 2024 a fost de 46.179 de persoane. În total au fost deschise șase secții de vot în stânga Nistrului.

La scurt timp, Vladimir Putin le-a mulţumit ruşilor pentru votul la alegerile prezidenţiale pe care le-a câştigat cu majoritate de voturi, conform rezultatelor preliminare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării