main logo
1489

Un candidat PDM din Râșcani a depus o contestație la CEC

Candidatul democraților în circumscripția nr. 4, Rîșcani, a depus o contestație în care solicită vizualizarea înregistrărilor video din momentul numărării voturilor.

Un candidat PDM din Râșcani a depus o contestație la CEC

Iurie Urzică susține că în mai multe secții de votare au fost deteriorate intenționat mai multe buletine de vot, transmite Știri.md cu referire la Radiochișinău.md.

„Reprezentanții și observatorii PDM din cadrul mai multor secții de votare din cadrul circumscripției uninominale nr. 4, or. Râșcani au semnalat deteriorarea intenționată a mai multor buletine de vot pe care era clar aplicată ștampila „Votat” în favoarea subsemnatului, însă se mai aplica ștampila „Votat” și în dreptul altor candidați în scop de deteriorare a buletinelor de vot”, se menționează în contestația depusă de Urzică la Comisia Electorală Centrală (CEC), potrivit sursei citate.

Potrivit rezultatelor pe circumscripția nr. 4, Urzică a acumulat 11 604 de voturi, fiind întrecut de contracandidatul său înaintat de PSRM, Vladimir Mizdrenco. 

În acest context, Urzică solicită vizualizarea înregistrărilor video din mai multe secții de votare în scopul verificării legalității și excluderii eventualelor fraude electorale admise în procesul de numărare și totalizare a voturilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării