main logo
1997

Un candidat de la Partidul Șor, exclus repetat din cursa parlamentară

După ce a fost exclus din cursa electorală din 2020 în cadrul alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hâncești, candidatul partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, pierde o nouă șansă de a ajunge în fotoliul de deputat.

Un candidat de la Partidul Șor, exclus repetat din cursa parlamentarăFoto: partidulșor.md

La propunerea formațiunii, Comisia Electorală Centrală a adoptat astăzi mai multe modificări privind lista candidaților în alegeri, inclusiv excluderea lui Balinschi, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Mai exact, Partidul „ȘOR” a solicitat CEC excluderea a trei candidați și înlocuirea acestora cu alte persoane. Cei excluși sunt: vicepreședintele formațiunii Vitalie Balinschi, dar și Denis Panțîri și Angela Ceban. Locurile vacante au fost suplinite cu Diana Memeț, Tudor Șoilița și Irina Șachirianova.

De menționat că, în cadrul scrutinului din 2020, instanța de judecată a dispus excluderea lui Balinschi din cursă ca urmare a utilizării unor fonduri financiare și materiale nedeclarate, în partea ce ține de organizarea transportării alegătorilor în scopuri electorale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării