3239
2
Un alt candidat la funcția de primar al Capitalei se retrage din cursa electorală
3239
2

După Andrei Donică, un alt candidat la funcția de primar al Capitalei se retrage din cursa electorală.

Foto: agora.md

Este vorba despre candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea Partidului „Democrația Acasă”, Boris Volosatîi, transmite Știri.md.

Contactat de Știri.md, Boris Volosatîi a declarat că s-a retras din cursa electorală pentru a-i trezi pe cei care se declară unioniști, pro-europeni și pro-români.

"Să fie responsabili și să găsească un candidat unic de dreapta care ar putea să reprezinte această parte a societății. M-am retras pentru a fi mai ușor s-o facă, căci din 5 deja au rămas 4 care se declară unioniști", a declarat Volosatîi.

Acesta susține că această decizie a luat-o luni, însă nu a avut posibilitate s-o expună pentru că e parte a unei echipe.

"Echipa a găsit de cuviință s-o facem marți sau miercuri, însă am ajuns până la această zi de joi", a mai spus Boris Volosatîi.

Boris Volosatîi este profesor de istorie timp de 35 de ani la liceul teoretic român-francez „Gheorghe Asachi”. Și de mai bine de 20 de ani, ocupă funcția de director al acestei instituții de învățământ. 

Volosatîi declară că rămâne fidel ideii unirii cu România: „Sunt ferm convins că unirea cu România este singura soluție la toate problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Această unire poate oferi cetățenilor noștri o viață și un viitor mai bun. Experimentul „Republicii Moldova” a eșuat, fapt care deja este vizibil cu ochiul liber.”

Știri.md amintește că Andrei Donică, candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a anunțat că se retrage din cursa electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter