main logo
3858

Un alt candidat la funcția de primar al Capitalei se retrage din cursa electorală

După Andrei Donică, un alt candidat la funcția de primar al Capitalei se retrage din cursa electorală.

Un alt candidat la funcția de primar al Capitalei se retrage din cursăFoto: agora.md

Este vorba despre candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea Partidului „Democrația Acasă”, Boris Volosatîi, transmite Știri.md.

Contactat de Știri.md, Boris Volosatîi a declarat că s-a retras din cursa electorală pentru a-i trezi pe cei care se declară unioniști, pro-europeni și pro-români.

"Să fie responsabili și să găsească un candidat unic de dreapta care ar putea să reprezinte această parte a societății. M-am retras pentru a fi mai ușor s-o facă, căci din 5 deja au rămas 4 care se declară unioniști", a declarat Volosatîi.

Acesta susține că această decizie a luat-o luni, însă nu a avut posibilitate s-o expună pentru că e parte a unei echipe.

"Echipa a găsit de cuviință s-o facem marți sau miercuri, însă am ajuns până la această zi de joi", a mai spus Boris Volosatîi.

Boris Volosatîi este profesor de istorie timp de 35 de ani la liceul teoretic român-francez „Gheorghe Asachi”. Și de mai bine de 20 de ani, ocupă funcția de director al acestei instituții de învățământ. 

Volosatîi declară că rămâne fidel ideii unirii cu România: „Sunt ferm convins că unirea cu România este singura soluție la toate problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Această unire poate oferi cetățenilor noștri o viață și un viitor mai bun. Experimentul „Republicii Moldova” a eșuat, fapt care deja este vizibil cu ochiul liber.”

Știri.md amintește că Andrei Donică, candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a anunțat că se retrage din cursa electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării