main logo
1382

Un actual și 2 ex-secretari de stat de la MAEIE, propuși ambasadori

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Socolan, este propus ambasador al Republicii Moldova în Japonia.

Un actual și 2 ex-secretari de stat de la MAEIE, propuși ambasadoriColaj: știri.md

Candidatura acestuia a fost avizată pozitiv de către Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Dumitru Socolan are studii în drept. Funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe o exercită din decembrie 2019.

Tot astăzi, în calitate de reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a fost desemnată Daniela Cujbă, care a exercitat funcția de secretar de stat la MAEIE până în august 2021.

Ea a făcut studii în relații internaționale și științe politice.

Din august 2020 și până în prezent, a deținut funcția de șef al Direcției integrare europeană în cadrul Ministerului. Din septembrie 2020 și până în august 2021, a fost secretar de stat.

Comisia politică externă a decis și desemnarea unui nou reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Cu votul majorității membrilor comisiei, candidatura lui Gheorghe Leucă a fost avizată pozitiv.

Gheorghe Leucă deține studii în drept. În perioada 2019-2021 a fost numit secretar de stat al MAEIE.

În august 2021 a fost numit ambasador cu misiuni speciale la MAEIE.

Potrivit legislației, ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Propunerile privind rechemarea din aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării