main logo
497

Ultima zi de depunere a cererilor de înregistrare în cursa electorală

Perioada de depunere a cererilor de înregistrare în cursa electorală pentru alegerile parlamentare se încheie astăzi.

Ultima zi de depunere a cererilor de înregistrare în cursa electoralăUltima zi de depunere a cererilor de înregistrare în cursa electorală

Astfel, azi, 24 ianuarie, este ultima zi în care candidații la funcția de deputat pentru circumscripția națională și circumscripțiile uninominale pot depune cereri de înregistrare în cursa electorală.

Autorităţile electorale vor activa până la ora 17:00.

Totodată, de mâine începe campania electorală pentru concurenții deja înscriși în cursa electorală.

Până acum, şapte formaţiuni politice s-au înregistrat în calitate de concurenţi electorali pe circumscripţia naţională. Este vorba despre: Partidul Democrat din Moldova, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, Partidul „Şor", „Mișcarea Populară Antimafie" şi formaţiunea „Partidul Nostru".

Alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt. Astfel, 50 de deputați vor aleşi pe liste de partid, iar 51 de parlamentari în circumscripţii uninominale. La fel, în ziua alegerilor, va avea loc un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării