main logo
513

Ultima judecată în dosarul Lucinschi. De ce a fost suspendat procesul la CA

Ultima ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău în dosarul „Lucinschi” a avut loc pe data de 29 mai 2018. Colegiul penal format din președintele ședinței Ion Pleșca și judecătorii - Silvia Vrabii și Alexandru Spoială - au decis atunci suspendarea procesului.

Dosarul Lucinschi: De ce a fost suspendat procesul la CA

Solicitat de Realitatea.md, avocatul fostului deputat condamnat la închisoare în prima instanță pentru spălarea banilor, Gheorghe Ulianovschi, a explicat că partea apărării a ridicat excepția de neconstituționalitate - cerere care a fost acceptată de Curtea de Apel Chișinău - motiv pentru care a și fost suspendat procesul până la decizia Curții Constituționale.

„Am sesizat Curtea Constituțională, prin încheierea Curții de Apel Chișinău, pentru a verifica constituționalitatea art. 10, al.1, din Legea cu privire la statutul deputatului în Parlament și art. 92, al.4, din Regulamentul Parlamentului. Perioada infracțiunii care i se impută coincide cu mandatul său (n.r. Chiril Lucinschi) de deputat în Parlament. Un deputat în Parlament nu poate fi trimis în judecată sau arestat, fără acordul Parlamentului”, a declarat Gheorghe Ulianovschi.

Mai mult, acesta estimează că o decizie a Curții Constituționale ar putea fi emisă în circa o lună și jumătate: „Nu suntem siguri când anume, dar în orice caz Curtea Constituțională trebuie să decidă dacă recunoaște admisibil sau inadmisibil”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării