main logo
1207

Ulanov: Stoianoglo a confirmat că eu nu sunt beneficiarul banilor furați

Denis Ulanov susține că implicarea sa în frauda bancară nu a fost demonstrată, iar procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a confirmat că el nu este beneficiarul banilor furați.

Ulanov: Stoianoglo a confirmat că eu nu sunt beneficiarul banilor furațiFoto: deschide.md

Precizările deputatului au fost făcute în ajunul ședinței Parlamentului, unde urmează să fie discutată problema ridicării imunității sale parlamentare, transmite Știri.md.

"Implicarea mea în frauda bancară nu a fost demonstrată. Mai mult, în cadrul procedurii de examinare la Comisia juridică, numiri şi imunităţi, procurorul general, a confirmat că eu NU sunt beneficiar al banilor furați din bănci.

Procurorul general are suspiciuni în ce privește proveniența surselor financiare pe care clientul meu le-a utilizat, în noiembrie 2014, în tranzacția de vânzare-cumpărare a 38% din acțiunile Victoriabank. Participarea mea în această tranzacție s-a limitat numai la proceduri juridice pe bază de contract în calitate de avocat din partea cumpărătorului", a menționat Ulanov.

Totodată, deputatul spune că i-a fost încălcat grav dreptul la apărare, iar situația actuală ar putea fi schimbată după discursul pe care îl va rosti astăzi în fața deputaților.

"Situația poate fi examinată detaliat prin prisma documentului de mai jos, dar și prin discursul pe care îl voi rosti cu titlul de replică la declarațiile procurorului general.

De asemenea, vreau să remarc faptul că mi-a fost încălcat grav dreptul la apărare, în situația în care avocații mei nu au fost admiși la ședința Comisiei juridice, numiri şi imunităţi unde urmau să-și prezinte argumentele, dar procurorul general a participat împreună cu altă persoană", a conchis Denis Ulanov.

Știri.md amintește că procurorul general a solicitat ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov pe 19 martie,

Anunțul a fost făcut de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în plen, care a precizat că a avut o întrevedere cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

A doua zi, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a decis, prin vot secret, de a propune Parlamentului ridicarea imunității deputaţilor Denis Ulanov și Petru Jardan.

Primul este bănuit de implicare în frauda bancară, iar celălalt în concesionarea problematică a aeroportului internațional. Ambii deputați spun că acuzațiile ar fi de fapt parte a unui un atac politic la adresa lor și a partidului din care fac parte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării