main logo
454

Ulanov: Coaliția de guvernare a capturat politic funcția de procuror general

Deputații partidului Șor acuză coaliția de guvernare că ar fi capturat politic funcția de procuror general, iar PSRM și Blocul ACUM duc o luptă pentru această postură.

Ulanov: Coaliția de guvernare a capturat funcția de procuror generalFoto: șor.md

Declarația a fost făcută de parlamentarul Denis Ulanov, în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„La moment are loc o luptă pentru funcția de procuror general, în coaliția de guvernare, care a legiferat capturarea acestei funcții. Se întrece orice limită democratică și socială”, a declarat Ulanov.

Potrivit deputatului, Procurorul general al trebui să fie ales de popor, ceea ce se propune și în proiectul de lege propus de fracțiunea Șor, însă partidele de la guvernare. „Nu se poate să limităm drepturile cetățenilor doar prin a alege președintele și Parlamentul. Justiția este foarte importantă. Reforma justiției trebuie să fie reală, nu doar cu sloganuri, să sporească încrederea oamenilor în așa funcție importantă ca procurorul general”, a punctat acesta.

Ulanov a mai adăugat că deputații care fac parte din comisiile parlamentare pentru avizarea proiectelor de lege nu doresc să susțină proiectul propus de fracțiunea Șor, ceea ce ar fi o dovadă a faptului că „nici PSRM și nici celelalte fracțiuni nu au încredere în popor”.

Reamintim că fracțiunea Partidului ȘOR s-a declarat contra proiectului pentru modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării