main logo
483

Ulanov: Ceea ce se întâmplă este o capturare totalitară a puterii

ncercarea majorităţii parlamentare de a-l lipsi pe membrul fracţiunii Partidului Şor, Petru Jardan, de imunitatea de deputat este o continuare a nimicirii opoziţiei active, consideră colegul său de fracţiune, avocatul Denis Ulanov.

Ulanov: Ceea ce se întâmplă este o capturare totalitară a puterii

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat joi, în cadrul unui briefing, că Jardan nu este în ţară din motive personale, aflându-se în România, transmite Știri.md.

"El a contactat telefonic Secretariatul Parlamentului şi a anunţat că va reveni abia luni, propunând ca şedinţa Comisiei juridice, numiri şi imunităţi să aibă loc cel puţin marţi. 

Dar Biroul Permanent al Parlamentului a decis că şedinţa va avea loc vineri dimineaţă. Aceasta este o încălcare gravă a articolului 96 din Regulamentul Parlamentului. 

Dacă imunitatea deputatului este ridicată, atunci lui cel puţin trebuie să i se permită să vorbească, dar bănuim că mâine, la ora 14:00, la şedinţa plenară, Jardan ar putea fi lipsit de imunitate", a spus Ulanov.

El a calificat drept "nonsens" faptul că deputaţii Partidului Şor nu au fost lăsaţi să participe la şedinţa Comisiei juridice, atunci când se prezentau argumente în favoarea ridicării imunităţii.

"Acest lucru este de neînţeles' atunci când şedinţa Comisiei este declarată închisă pentru deputaţi. Şi toate acestea au fost iniţiate de preşedintele Comisiei, Sergiu Litvinenco. 

Aşa au fost luate deciziile de ridicare a imunităţii lui Ilan Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova. Acum urmează Jardan", a spus avocatul.

Potrivit lui, majoritatea parlamentară mai are posibilitatea "să se răzgândească şi să amâne şedinţa Comisiei pentru zilele când Jardan va reveni în ţară".

El consideră ceea ce se întâmplă în Moldova este "o capturare totalitară a puterii".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării