main logo
779

UE și SUA salută numirea noului Guvern condus de Dorin Recean

Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii salută numirea și învestirea noului guvern condus de Dorin Recean.

UE și SUA salută numirea noului Guvern condus de Dorin Recean

Șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks, susține că este gata să lucreze cu noul Guvern, transmite Știri.md.

„UE salută desemnarea rapidă a premierului Dorin Recean și numirea noului guvern.

Suntem gata să lucrăm îndeaproape cu noul Guvern pentru intensificarea eforturilor privind reformele cheie, în special în sectoarele justiției, financiar și combaterii corupției, în interesul tuturor cetățenilor și în conformitate cu cei nouă pași pe care Republica Moldova trebuie să-i facă pentru a progresa în continuare pe calea integrării în UE.

În același timp, dorim să mulțumim Nataliei Gavrilița pentru modul în care a condus Guvernul într-o perioadă marcată de crize fără precedent și pentru contribuția la obținerea de către Moldova a statutului de țară candidată la aderarea la UE”, a transmis ambasadorul. 

Și ambasadorul Kent Logsdon a felicitat noul Guvern și a menționat că SUA este gata să continue să lucreze cu noii miniștri.

„Felicitări noului prim-ministru Dorin Recean și cabinetului său în urma votului de încredere acordat astăzi de Parlamentul Republicii Moldova. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm cu guvernul și poporul Moldovei pentru a promova în continuare integrarea cu Europa și pentru a aborda provocările actuale, construind un viitor democratic, prosper și sigur. Mulțumim, de asemenea, fostului prim-ministru Natalia Gavriliță, pentru conducerea și angajamentul ei puternic în construirea democrației Republicii Moldova și pentru tot ce a făcut pentru întărirea parteneriatului și a prieteniei dintre Moldova și Statele Unite”, a transmis ambasadorul SUA.

Amintim că noul cabinet de miniștri în frunte cu premierul Dorin Recean a fost învestit astăzi. Pentru învestire a votat majoritatea parlamentară constituită din deputații Partidului Acțiune și Solidaritate. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a blocat tribuna centrală în semn de protest față de limitarea luărilor de cuvânt. Învestirea executivului a avut loc și pe fundalul unui protest organizat în fața Parlamentului de Mișcarea Națională pentru Popor, din care face parte și Partidul politic Șor, deputații acestei fracțiuni lipsind de la ședința Parlamentului.

Citește și: 

Moldova are Guvern: Executivul condus de Recean a primit vot de încredere

BCS a blocat tribuna Parlamentului: Uitați de vremurile bune

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării