main logo
363

Ucraina, interesată ca Moldova să-și continue calea integrării europene

Pentru Ucraina este important ca Moldova să avanseze în continuare pe calea integrării europene.

Ucraina, interesată ca Moldova să-și continue calea integrării europene

Acesta a fost subiectul discuţiilor purtate de reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Victor Krîjanovsaki, în cadrul vizitei sale de lucru la Chişinău, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la ste-ul MAE al ţării vecine, în cadrul vizitei el s-a întâlnit cu "preşedintele Parlamentului ales pe 24 februarie, Zinaida Greceanîi şi premierul Maia Sandu, care a fost numită de majoritatea parlamentară, şi cu membrii guvernului ei - ministrul de Externe, Nicolae Popescu, şi viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vasile Şova".

De asemenea, diplomatul ucrainean s-a întâlnit cu "premierul Pavel Filip şi cu membrii guvernului său - viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi".

Totodată, Krîjanovsaki a făcut un schimb de opinii cu privire la evenimentele din Moldova cu şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko, cu Ambasadorul României în RM, Daniel Ioniţă, şi cu reprezentanţii Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Potrivit lui, "criza politică din Moldova potenţial destabilizează situaţia securităţii în regiune".

"Ucraina face apel către toate forţele politice din Republica Moldova să soluţioneze litigiile prin dialog politic pentru a evita confruntările violente şi pentru a găsi o soluţie echilibrată care să stabilizeze situaţia şi să contribuie la dezvoltarea democratică a statului în continuare", a spus reprezentantul special al MAE.

În comunicatul MAE se atrage atenţia reprezentanţilor mass-media asupra "importanţei verificării autenticităţii informaţiilor diseminate referitor la contactele părţii ucrainene cu liderii moldoveni".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării