893
1
Turcia condamnă o decizie luată de Guvernul condus de Filip
893
1

MAE al Turciei şi-a exprimat îngrijorarea profundă faţă de decizia Guvernului Pavel Filip privind mutarea Ambasadei Moldovei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie emisă de instituţia turcă, transmite Știri.md.

"Nu recunoaştem încălcarea din motive de politică internă a dreptului internaţional şi statutului Ierusalimului, care joacă un rol important în ceea ce pentru asigurarea unei soluţionări echitabile şi stabile a problemei palestiniene", se arată în declaraţie.

Ministerul de Externe al Turciei reaminteşte tuturor membrilor comunităţii internaţionale despre necesitatea de "a respecta rezoluţiile ONU cu privire la Ierusalim, de a respecta statutul său istoric şi juridic şi de a evita acţiuni iresponsabile care ar putea pune în pericol stabilitatea în regiunea Orientului Mijlociu".

Reamintim că Guvernul Filip, pe care Parlamentul l-a declarat drept ilegal, a decis marţi să mute Ambasada republicii în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter