main logo
292

Țurcanu critică foștii primari: Au găsit bani doar pentru proiecte mici

Bani pentru modernizarea capitalei ar fi, însă nimeni nu-i cere. De această părere este candidatul la funcția de primar general, Vlad Țurcanu, care concurează din partea Partidului Popular Românesc.

Țurcanu critică foștii primari: Au găsit bani doar pentru proiecte miciFoto: jurnal.md

El a criticat fostele conduceri ale Chișinăului pentru că ar fi găsit bani doar pentru proiecte mici sau populiste, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Banca Europeană pentru Reconstrucții, Banca Europeană pentru Investiții, Uniunea Europeană, sunt doar câteva dintre instituțiile internaționale care ar putea oferi finanțare pentru proiecte cu impact pentru capitală.

”Bani există, dar nu se iau. De ce nu se iau, una din cauze este că acolo unde consilierii municipali, primarul sau diverși funcționari ai primăriei nu văd rostul de comisioane, acele proiecte nu prind contur”, este de părere Vlad Țurcanu.

Concurentul Partidului Popular Românesc mai spune că unele proiecte ar fi fost respinse pentru că urmau să devină realitate mult după expirarea mandatului de primar general.

”Multe dintre proiectele pe care le-a inițiat primăria au fost fie mici, fie au fost proiecte populiste”, a declarat Țurcanu.

Dacă va ajunge primar, Vlad Țurcanu își propune să schimbe aceste practici și vrea să stabilească relații bazate pe încredere cu parteneri din România, prin care va obține finanțare. Mai mult, conform candidatului, bugetul municipal ar putea chiar să se tripleze dacă va fi eliminată corupția din primărie.

”Vă imaginați că un hotel care se ridică într-un an și jumătate în centrul Chișinăului nu apare fără ca, departe de lumina reflectoarelor, să se întâmple acte de corupție. La acest nivel este o lipsă totală de transparență”, afirmă Vlad Țurcanu.

Vlad Țurcanu va figura penultimul în buletinul de vot. El este fost consilier al președintelui Nicolae Timofti, iar în august a fost ales președinte al Partidul Popular Românesc, din partea căruia candidează. Pe lângă Țurcanu, în cursa electorală pentru fotoliul de primar al capitalei au fost înregistrați: socialistul Ion Ceban, Teodor Cîrnaț, din partea Partidului „Voința Poporului”, Valerii Klimenco – Partidul Șor, Valeriu Munteanu –„Uniunea Salvați Basarabia”, Victor Chironda din partea Mișcării Social-Politice „Forța Nouă”, Vitalie Voznoi de la Partidului „Stânga Europeană”, Dumitru Țîra, din partea Partidului Popular European, candidatul Partidului Verde Ecologist Vitalie Marinuță, Andrei Năstase, din partea blocului ACUM, Lilia Ranogaeț de pe lista Partidului Național Liberal, Alexandru Fetescu de la PLDM, Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal, Ivan Diacov, din partea „Partidului Nostru”, democratul Vladimir Cebotari, Octavian Țîcu din partea „Partidului Unității Naționale”, Toma Serghei -„Partidul Oamenilor Muncii”, și candidatul Partidului „Democrația Acasă” – Boris Volosatîi. Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie, odată cu parlamentarele noi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării