608
0
Țurcan explică cum a devenit președinte al Curții Constituționale
608
0

Noul președinte al Curții Constituționale (CCM), Vladimir Țurcan, ales în această funcție cu ceva timp în urmă, nu vede o problemă că a fost numit în funcția de magistrat la CCM, în defavoarea candidaților aleși prin așa-zisul concurs organizat de Parlament.

Foto: tv8.md

„Nu contează însăși noțiunea de concurs, contează cine a fost numit”, a spus Țurcan, menționând că legislația nu prevede ca Parlamentul să organizeze acest concurs și, respectiv, nu interzice numirea judecătorilor constituționali fără concurs, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Țurcan a mai spus că noua componență a CCM va fi apolitică: „Nu putem fi supuși la nicio forță politică, în capul mesei o să fie Constituția”, a mai spus noul președinte al CCM.

Cei șase noi judecători ai CCM au depus jurământul pe 16 august; aceștia sunt: Eduard Ababei și Serghei Țurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali din partea Consiliului Superior al Magistraturii; Liuba Şova şi Nicolae Roşca, din partea Guvernului, iar Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan, din partea Parlamentului.

Știri.md amintește că fostul deputat PSRM Vladimir Țurcan a devenit astăzi, noul președinte al Curții Constituționale. 


Citește și
article image
Cebotari: PDM va contesta la CC modificările la Legea...
0
83
article image
Tănase, despre sesizarea depusă de Robu la Curtea...
3
1486
article image
Dosarul medicilor rezidenți ajunge din nou la Curtea...
0
191
article image
Curtea Constituțională a validat mandatele a doi deputați
0
191