main logo
626

Țulea: Integrarea europeană, prioritatea numărul 1 pentru politica externă

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, a declarat că "integrarea europeană rămâne prioritatea numărul unu pentru politica externă a Guvernului".

Țulea: Integrarea europeană, o prioritate pentru politica externă

Potrivit agenţiei Infotag, luni seara, la postul de televiziune TVR-Moldova, el a spus că "participarea Partidului Democrat la guvernare împreună cu Partidul Socialiştilor este o garanţie a menţinerii acestui obiectiv", transmite Știri.md.

Potrivit lui, PDM a fost de acord să participe la guvernare, deoarece "a fost principial important ca, în această perioadă de criză, legată de pandemia de coronavirus, să fie asigurat un Guvern stabil şi funcţional".

"PDM întotdeauna a fost un partid proeuropean. Şi obiectivul nostru este să direcţionăm toate eforturile, pe plan intern şi extern, spre implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, astfel încât Moldova să devină, ca şi înainte, un partener previzibil, onest şi transparent pentru toată lumea", a declarat ministrul.

El a menţionat că politica externă are ca scop dezvoltarea relaţiilor bune cu ţările vecine - România şi Ucraina - precum şi "consolidarea dialogului cu partenerii strategici - Rusia, SUA, Turcia".

"Vrem să extindem cercul de prieteni, să stabilim parteneriate strategice cu alte ţări, în baza intereselor Moldovei", a subliniat Oleg Ţulea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării