main logo
512

Țulea, despre numirea sa în funcția de ambasador: Nu plec imediat

După ce astăzi, 28 octombrie, s-a decis ca Oleg Țulea să ajungă din nou ambasador al R.Moldova în Ungaria, acesta spune că nu pleacă imediat din fruntea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Țulea, despre numirea sa în funcția de ambasador: Nu plec imediatFoto: știri.md

Ministrul spune că acum este concentrat pe buna organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale pentru moldovenii de peste hotarele țării, transmite Știri.md

Totodată, Țulea a specificat că a acceptat propunerea de a deveni ambasador în Ungaria pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar.

"Referitor la decizia de astăzi a Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, țin să fac următoarele precizări. 

Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii. Avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura mea la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. În acest sens urmează și alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic.  

În aceste zile, ne concentrăm cu echipa de la MAEIE pe organizarea și buna desfășurarea alegerilor pentru cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare", a precizat Țulea. 

Știri.md amintește că Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a avizat candidatura ministrului de Externe, Oleg Țulea, în funcția de ambasador al R.Moldova în Ungaria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării