main logo
823

Tulbure: Coaliția PDM-PSRM ar fi coșmarul Republicii Moldova

Analistul politic, Alexei Tulbure, consideră că o coaliție dintre PDM și PSRM ar fi coșmarul Moldovei.

Tulbure: Coaliția PDM-PSRM ar fi coșmarul Republicii Moldova

În cazul în care nu va fi formată o coaliţie antioligarhică, Moldova se va alege fie cu o coaliţie între Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor, fie cu o majoritate formată prin corupere, din care vor face parte deputaţii PDM şi transfugii din alte facţiuni, iar aceasta va fi un coşmar pentru ţară", consideră analistul politic Alexei Tulbure, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a scris pe reţelele sociale că, "pentru socialişti, acesta este drumul către cimitirul politic".

În opinia sa, "soarta pachetului antioligarhic al ACUM este evidentă - ei vor fi pur şi simplu ignoraţi de majoritatea nou formată".

„Pentru ca aceste legi să fie adoptate, blocul trebuie să participe la crearea majorităţii, la alegerea organelor de lucru ale Parlamentului şi a speakerului. Iar votul pentru pachetul ACUM ar trebui să facă parte din ecuaţia puterii. 

Place asta sau nu, dar aşa funcţionează în regimuri numite democraţii parlamentare. Să nu participi la nimic tot este o poziţie politică, iar blocul are dreptul deplin să ocupe o astfel de poziţie", consideră Tulbure, care este convins că "acest lucru nu va duce la nimic bun".

Expertul susţine că toate prognozele sale şi ale colegilor lui s-au adeverit. 

„Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost o imitaţie a voinţei poporului, o operaţiune specială de capturare a Parlamentului de regimul actual de guvernământ. ACUM a adăugat legitimitate la această imitaţie, iar socialiştii au jucat rolul de "conserve" pentru mafie. 

Însă nu mă bucur de faptul că prognozele s-au împlinit. Am văzut şi văd (pentru că nu este prea târziu) posibilitatea de a răsturna scenariul mafiot. Aceasta nu este o sarcină politică uşoară, se poate spune că este una cosmică. Dar se pare că noul parlament moldovenesc duce lipsă acută de cosmonauţi şi politicienii", a conchis politologul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării