main logo
405

Tudor Deliu, al treilea concurent înregistrat în cursa prezidențială

Tudor Deliu, candidatul desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova la funcția președinte al Republicii Moldova, a fost înregistrat astăzi, 19 semptembrie, de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Tudor Deliu, al treilea concurent înregistrat în cursa prezidențialăFoto: zdg.md

În acest context, a fost înregistrat simbolul electoral fiind confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală și persoana responsabilă de finanțe (trezorierul), transmite Știri.md

În conformitate cu prevederile legale, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe data de 2 octombrie.

Până în data de 19 septembrie, CEC a înregistrat trei candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova: Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu.

Totodată, CEC a respins înregistrarea în calitate de candidat a liderului Partidului Politic Pro Moldova, Andrian Candu. 

Comisia a motivat că din unitățile administrativ-teritoriale în care au fost colectate semnături, doar 12 unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea întrunesc condițiile de validitate privind numărul minim necesar de 600 semnături ale susținătorilor, iar restul 17 unități administrativ teritoriale nu întrunesc cerințele legale. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării