main logo
961

Trei candidați au fost admiși la prima etapă din concursul PCCOCS

Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) s-a întrunit luni, 23 ianuarie curent, în ședință închisă, pentru a examina dosarele candidaților prin prisma criteriilor de eligibilitate. Trei candidați au fost admiși la proba interviului.

Trei candidați au fost admiși la prima etapă din concursul PCCOCS

Este vorba despre Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Comisia specială a decis întrunirea de către aceștia a criteriilor de eligibilitate normate de art.251 alin.(1) lit. a), b),d) și e) din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, fiind promovați pentru etapa interviului”, se anunță printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Consiliului Superior al Procuraturii (CSP).

Astfel, cei trei candidați a fost admiși pentru a doua etapă a preselecției. Comisia a mai stabilit intervievarea lor pe data de 1 februarie 2023, începând cu ora 10:00, în sediul CSP.

Interviul se desfășoară în scopul evaluării competențelor manageriale și profesionale corespunzătoare funcției de procuror-șef al procuraturii specializate, reputației ireproșabile și dacă în privința candidatului nu există suspiciuni rezonabile privind comiterea actelor de corupție, a actelor conexe acestora sau a faptelor coruptibile în sensul Legii integrității nr. 82/2017.

În cadrul interviului, candidații vor fi audiați în ordine alfabetică, vor răspunde la întrebări și vor prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională. Totul va fi înregistrat video și va fi publicat pe site-ul CSP.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării