main logo
532

Transnistria a anunțat ce așteaptă de la Rusia în 2018

Transnistria speră că Rusia va credita întreprinderile din regiune, va extinde listele şi va spori volumul proiectelor ruseşti de infrastructură implementate în regiune, precum şi va realiza programe de asistenţă din partea statului rus, cum ar fi "Capitalul matern".

Transnistria a anunțat ce așteaptă de la Rusia în 2018Autorităţile transnistrene au spus ce așteaptă de la Rusia în anul 2018.

Despre aceasta s-a vorbit în cadrul reuniunii interinstituţionale cu privire la problemele de interacţiune cu Transnistria, care a avut loc săptămâna trecută la Moscova sub conducerea viceprim-ministrului Dmitri Rogozin.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul preşedintelui autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, "a fost discutată în detaliu întreaga listă a chestiunilor de pe agenda cooperării ruso-transnistrene pentru anul 2018". La reuniune, Transnistria a fost reprezentată, în afară de Krasnoselski, de preşedintele guvernului, Alexandr Martînov, şi de ministrul de externe, Vitalii Ignatiev.

"Discuţiile au permis identificarea unor parametri practici de implementare a unui şir de iniţiative în domenii concrete specifice de cooperare, care sunt direct legate de realizarea drepturilor cetăţenilor şi compatrioţilor ruşi care locuiesc în Transnistria", se arată în comunicatul serviciului de presă al liderului transnistrean.

Potrivit comunicatului, a fost abordată şi o astfel de problemă actuală precum răspândirea mecanismului de obţinere a cetăţeniei ruse asupra unei game mai largi de cetăţeni ai republicii, în special, asupra tinerilor născuţi după anul 1991".

Părţile au convenit că "activitatea transnistreano-rusă comună cu privire la implementarea iniţiativelor propuse va continua în regim de lucru în cadrul canalelor existente de comunicare bilaterală".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării