440
0
Traian Băsescu crede că unirea poate fi făcută prin cetățenie
440
0

​​Fostul președinte a ​explicat sensul sloganului de campanie al PMP - „Uniți în Europa”.

Traian Băsescu a declarat, la lansarea candidaților PMP pentru alegerile europene, că principala sa misiune, dacă va obține un mandat în Parlamentul European, va fi unirea României cu Republica Moldova, aceasta fiind prioritatea sa ca politician după aderarea României la UE și NATO.

Fostul președinte a arătat că și Bruxelles-ul ar putea susține unirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului prin acordarea de fonduri europene către Chișinău prin Acordul de asociere la UE, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

Liderul PMP a făcut apel la PSD, aflat la guvernare la București, să deblocheze activitatea Agenției naționale pentru cetățenie, în sensul acoperirii restanțelor față de solicitărilor românilor din Republica Moldova.

Până acum, a arătat Băsescu, au obținut cetățenia română 1 milion de moldoveni, din 3,5 milioane. Dacă mai obțin încă 1 milion cetățenie română, se poate spune că „facem unire prin cetățenie”, a mai precizat fostul președinte al României. 

PMP, partidul înființat de Traian Băsescu la finalul celor două mandate prezidențiale, este creditat în sondajele de opinie cu 4,7% din voturi, sub pragul de 5%, de accedere în Parlamentul European.

„Naționalismul populist, suveranismul pot duce la destrămarea Uniunii Europene. Discursul suveranist, care este extremist și anti-european, îl auziți și în România. Împinge oamenii să nu mai aibă încredere în Uniunea Europeană”, a spus Traian Băsescu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter