main logo
942

Tragedia din Kemerovo. Candu: Într-un stat al UE mai avansat, nu ar fi existat

În cadrul unei întâlniri cu studenții de la UTM, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vorbit inclusiv despre tragedia de la Kemerovo. În context, Candu a declarat că în Uniunea Europeană astfel de tragedii ca în Rusia nu s-ar fi întâmplat.

Candu: Cazul Kemerovo nu ar fi existat într-un stat UE avansatCazul Kemerovo. Candu: Într-un stat al UE mai avansat, nu ar fi existat. Foto: candu.md

„Noi toți am văzut ce s-a întâmplat în Rusia, este cauza nerespectării unor reguli. Un astfel de caz într-un stat al UE mai avansat nu ar fi existat, acolo legea se aplica iar oamenii își fac lucrul zi de zi”, a precizat președintele Parlamentului, citat de unimedia.

Totodată președintele Parlamentului a vorbit și despre cauzele tragediei, specificând faptul că persoana, care ar fi verificat acele norme de securitate din mall, ar fi fost coruptă, ceea ce în UE nu se întâmplă.

„Nu vrem să suparăm Rusia, dar credem ca modelul de dezvoltare pentru noi, din punct de vedere a civilizației, economiei, ține de UE”, a concluzionat președintele Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării