185
0
Tomac: Prezența lui Băsescu la Bruxelles, un câștig și pentru Moldova
185
0

„Traian Băsescu este, de departe, cel mai bun politician, care cunoaşte cel mai bine realităţile europene şi prezenţa domniei sale la Bruxelles ar ajuta foarte mult atât UE, România și Republica Moldova”.

Foto: b1.ro

Declarația aparține liderului PMP, Eugen Tomac, în contextul alegerilor europarlamentare ce se vor desfășura la data de 26 mai curent, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Avem foarte puţini politicieni experimentaţi în ceea ce priveşte realităţile europene. Cel mai mare câştig pe care îl poate avea România în UE ar fi prezenţa preşedintelui Băsescu la Bruxelles. A fost zece ani în Consiliul European, a semnat tratatul de aderare la UE, în 2005, a semnat tratatul de la Lisabona în 2007, cunoaşte toţi liderii UE”, a declarat Tomac în cadrul unei conferinţe de presă la Suceava, România.

De asemenea, dânsul a menționat că Băsescu va sprijini în continuare Republica Moldova în demersul său de aderare la UE, aşa cum a făcut-o în cei zece ani cât a fost preşedintele României.

„Readucem Republica Moldova în UE prin cetăţenia română. Vrem ca, în Republica Moldova, din cei 3,5 milioane de cetăţeni majoritatea să deţină cetăţenia română şi să facem acest proces de unificare prin cetăţenie. În următorii doi-trei ani majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova vor fi şi cetăţeni români, respectiv cetăţeni ai UE, şi Bruxelles-ul se va trezi în faţa unei noi realităţi, când va avea în vecinătatea sa un stat cu majoritatea cetăţenilor membri ai UE, dar statul aflat în afara UE. În acel moment putem discuta deschis despre un proces de unificare a Republicii Moldova cu România”, a mai adăugat Tomac.

Citește și
article image
Rusia și Moldova ar putea implementa un card turistic...
0
65
article image
Impresiile unui american despre Moldova: Îmi doresc mult...
0
282
article image
Barnier: Nu subestimați consecințele ieșirii Marii...
0
81
article image
iPhone 11: S-au aflat prețurile și data apariției în...
0
1187