main logo
3337

Tofilat: Cum miliardul ciordit din Moldova poate ajunge pe mâna rușilor

Expertul în energetică, Sergiu Tofilat, explică cum miliardul “ciordit” din Moldova poate ajunge pe mâna rușilor.

Tofilat: Cum miliardul ciordit din Moldova poate ajunge pe mâna rușilorColaj: Știri.md

Potrivit lui Tofilat, autoritățile ruse ar putea pune sechestru pe averea lui Plahotniuc, deținută peste hotare, după ce MAI-ul rus a deschis dosar pe numele lui, dar și pe al lui Platon, învinuindu-i că au efectuat operațiuni valutare ilegale de 37 miliarde ruble, ca parte din schema Laundromatului din 2010-2014, transmite Știri.md. 

Expertul mai susține că dacă miliardul furat va ajunge totuși în buzunarele rușilor, atunci asta va fi o rușine națională pentru Moldova. 

"Nu exclud faptul că învinuirea va fi recalificată. Apare vreo bancă rusă care pretinde că suma dată a fost sustrasă de la deponenți și banii trebuie recuperați. Asta le va deschide calea să pună sechestru pe averea lui Plahotniuc, deținută peste hotare. La asta rușii se pricep foarte bine.

Cu alte cuvinte, miliardul furat din Moldova poate ajunge în buzunarul rus. Asta va fi o rușine națională pentru Moldova. Iar noi ne întrecem cine va povesti mai frumos cum a fost furat miliardul. CNA și Procuratura trebuie să se miște repede și să pună primii sechestru pe proprietățile lui Plahotniuc de peste hotare, altfel nu mai vedem nimic din miliardul furat", a scris Tofilat pe pagina sa de Facebook. 

Știri.md amintește că pe 29 iulie, Departamentul de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei a solicitat Judecătorilor din Moscova arestarea lui Vladimir Plahotniuc, în lipsa omului de afaceri și politicianului moldovean, acuzat de organizarea schemelor criminale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării