main logo
436

Tkaciuk: Viitoarele alegeri prezidențiale sunt o înșelăciune și o crimă

Partidul Congresul Civic consideră că viitoarele alegeri prezidenţiale reprezintă o înşelăciune, un conflict civil şi o crimă.

Tkaciuk: Viitoarele alegeri prezidențiale sunt o înșelăciune și o crimăFoto: newsmaker.md

Despre aceasta au declarat, luni, într-o conferinţă de presă la agenţia Infotag, liderii formaţiunii, care reprezintă "un partid al acţiunii colective", transmite Știri.md

"Cei care astăzi sunt la Guvern sau în Parlament îşi doresc să-şi păstreze funcţiile privilegiate de la cârma puterii. În acest scop, ei au inventat alegerile pe 1 noiembrie. Aceste alegeri sunt o minciună, un conflict civil şi o crimă. Şi atât. 

Cetăţenilor li s-a oferit posibilitatea să aleagă nu un şef de stat, dar o marionetă, o jucărie, o persoană cu atribuţii limitate. Acestea sunt motivele că timp de patru ani situaţia este tot mai rea", a declarat unul dintre liderii formaţiunii, Mark Tkaciuk.

El a remarcat că alegerile prezidenţiale "vor fi o problemă în plus, care în niciun caz nu va soluţiona problemele ţării".

"Alegerile sunt un pretext de a captura puterea, iar participanţii lor vor continua cauza lui Vladimir Plahotniuc. Mai mult, alegerile preşedintelui înseamnă şi conflict civil, un nou motiv de contradicţii între susţinătorii dezvoltării pe vectorul de Vest şi de Est. 

De aceea, alegerile parlamentare trebuie anulate şi trebuie demarată neîntârziat procedura de dizolvare a Parlamentului şi de desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate. Trebuie să scăpăm de acest Parlament viciat", a conchis Tkaciuk.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării