main logo
413

Tkaciuk și Muntean explică de ce nu vor participa la alegerile locale

Fostul deputat comunist Iurie Muntean, care se pregătește să înregistreze un nou partid politic împreună cu Mark Tkaciuk, precizează că nu vor participa la alegerile locale și se vor pregăti mai serios de parlamentare.

Tkaciuk și Muntean explică de ce nu vor participa la alegerile locale

Muntean a declarat în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune „TVC 21” că au primit mai multe solicitări să susțină anumiți candidați la alegerile locale, dar nu a precizat dacă o vor face, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Am decis să nu participăm la alegerile locale. Nu vrem să destabilizăm situația, iar participarea noastră la alegeri poate să o destabilizeze. Dar în timpul campaniei electorale, noi vom veni cu o mulțime de inițiative foarte interesante, care nu sunt simple și sperăm că ele vor prinde la autorități, dacă nu, vom insista”, a declarat Muntean.

Rugat să comenteze zvonurile apărute în presă în ultima perioadă, potrivit cărora ar intenționa să candideze la funcția de primar al Chișinăului, Iurie Muntean a negat acest lucru.

Amintim că foștii comuniști Mark Tkaciuk și Iurie Muntean vor să formeze partidul „Congresul Civil”. Acesta ar putea să-și înceapă activitatea în luna septembrie, dacă Ministerul Justiției va accepta semnăturile colectate în teritoriu pentru înregistrarea formațiunii politice. Programul viitorului partid a fost expus pentru consultări publice.

În aceeași emisiune televizată, Iurie Muntean a vorbit și despre sursele de finanțare a partidului Congresul Civil pe care vor să-l creeze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării