main logo
529

Tkaciuk, despre noul partid: Foarte mulți oameni sunt gata să adere

Oamenii din echipa foștilor comuniști Mark Tkaciuk și Iurie Muntean, care și-au anunțat intenția de a crea o nouă formațiune politică, Partidul Acțiunii Comune (PAC), desfășoară deja procesul de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea partidului.

Tkaciuk, despre noul partid: Foarte mulți oameni sunt gata să adere

Mark Tkaciuk a declarat într-o conversație telefonică că oamenii activează deja în teritoriu, pentru a strânge 120 de mii de semnături din 18 raioane și alte peste două mii din Chișinău. Ulterior, listele vor fi prezentate la Ministerul Justiției pentru înregistrarea formațiunii, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Este un proces greoi, pentru că sunt multe raioane. Noi am decis să încălcăm tradiția cu secretizarea. De obicei devine știre faptul că a apărut un partid politic, dar rămâne în umbră tot ce a precedat acest anunț. Noi mergem deschis. Am expus programul partidului nu pentru informare, dar pentru consultare, pentru ca oamenii să poată lua parte la procesul de creare a partidului, până la emiterea certificatului de înregistrare la Ministerul Justiției”, afirmă Tkaciuk.

Întrebat ce oameni cunoscuți în spațiul public a reușit să mai atragă în echipă, care se vor regăsi în noul partid, Tkaciuk a evitat să dea nume: „Foarte mulți oameni sunt gata să adere la partid. Sunt și foști colegi din PCRM. Nu ar fi corect din partea mea să dau nume acum. În curând ei singuri vor anunța despre asta”.

Referitor la sursele de finanțare a viitorului partid, Tkaciuc spune: „Voi vorbi aparte despre asta și chiar voi arăta. Va fi foarte interesant”.

Surprinzător, dar Mark Tkaciuk nu este sigur că va fi președintele noului partid. „Eu nu sunt lider, sunt doar unul dintre co-organizatori. – Dar cine este lider?  – Asta deja vor decide.  – Dar dvs ați inițiat procesul de înregistrare a partidului. – Eu sunt partea vizibilă a procesului. –  În următoarele două-trei săptămâni se va termina toată intriga”, a punctat Tkaciuk.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării