main logo
415

Tkaciuk: Corupţia a devenit sistemul dominant al relaţiilor publice în Moldova

Corupţia a devenit sistemul dominant al relaţiilor publice în Moldova, consideră Mark Tkaciuk.

Tkaciuk: Corupţia, sistemul dominant al relaţiilor publice în MoldovaFoto: infotag.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a declarat la un post de televiziune că "toate partidele politice din Moldova produc un model politic defectuos - nimeni nu ştie cine le finanţează", transmite Știri.md.

"Şi aceasta este o încărcătură a corupţiei potenţiale, metastaze care merg mai departe, în societate. Copiii mei merg la şcoală cu ghiozdane mari în spate, pline de manuale, uneori câte trei la o disciplină. Iar aceste cărţi sunt împărţite în acest fel: unul este al Ministerului Educaţiei, unul este bun, iar al treilea este din România. Corupţia domină peste tot datorită politicienilor moldoveni. Iar caracteristica lor definitorie este incompetenţa", a spus Tkaciuk.

Potrivit lui, 99% din politicienii din Moldova "rătăcesc din partid în partid, ajungând în Parlament, şi nici nu au o profesie".

"Ce pot ei să facă? Cine este Vlad Plahotniuc sau Andrian Candu de profesie? Moldova nu are nevoie de schimbare de elite şi ajunge să se mintă despre ele. Noi nu avem nevoie de oameni care şi-au transformat propria incompetenţă în profesie. Trebuie să devenim cetăţeni profesionişti", spune fostul parlamentar care a creat "Partidul Acţiunii Colective - Congresul Civic".

În opinia sa, majoritatea covârşitoare a locuitorilor Moldovei nu se împart în cei care susţine alegerea europeană sau eurasiatică.

"Ei au fost împărţiţi aşa de către politicieni. Cetăţenii se împart altfel: dacă pot să se hrănească pe ei înşişi şi pe părinţii lor în această ţară, să ofere posibilitate copiilor să meargă la studii sau nu. Dacă sunt capabili să găsească un loc de muncă decent aici. Şi aceste întrebări şi le pun tot mai des tot mai mulţi cetăţeni ai RM, iar din punct de vedere fizic, numărul acestora este din ce în ce mai mic în republică. Şi aceste obiective false le-au fost stabilite de aceiaşi politicieni, lucru care durează deja de peste 30 de ani", a spus el.

În opinia lui Tkaciuk, Moldova se află acum în stare de "moarte clinică".

"Încă câţiva ani şi numărul pensionarilor va depăşi numărul celor angajaţi. Se discută problema limbii şi unirii cu România. Dar există o aşa problemă de bază pentru toată lumea, cum ar fi Nistrul. Râul s-a înnămolit atât de mult, încât Chişinăul ar putea rămâne fără apă", spune Tkaciuk, care consideră că trebuie create organizaţii politice care să poată rezolva problemele de bază ale majorităţii.

Potrivit lui, astfel de formaţiuni vor apăra drepturile majorităţii cetăţenilor care sunt acum manipulaţi de o minoritate indestructibilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării