main logo
600

Ţîrdea: Singura inovaţie propusă de ACUM arată ca o insultă

Deputatul Partidului Socialiştilor, Bogdan Ţîrdea, consideră că negocierile cu blocul ACUM nu sunt posibile din cauza poziţiei forţelor de dreapta, care resping toate propunerile socialiştilor.

Ţîrdea: Singura inovaţie propusă de ACUM arată ca o insultă

Despre aceasta el a scris într-o postare pe pagina sa de facebook, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

"Doresc ei o majoritate parlamentară stabilă cu PSRM pentru patru ani? Nu! Numai una temporară, "o majoritate situaţională", fără obligaţii reciproce. Şi acest lucru se face cu un singur scop - de a obţine de la PSRM toate pârghiile puterii, de a-i slăbi pe democraţi, iar apoi de a crea o majoritate cu democraţii, dar în condiţiile lor", crede socialistul.

Potrivit lui, "proiectele de lege ale PSRM privind statutul limbii ruse, statutul Găgăuziei, despre indexarea pensiilor, capitalul matern, întoarcerea programelor analitice ruseşti au provocat convulsii mai multor deputaţi ai blocului ACUM".

Ţîrdea este convins că blocul "nu are de gând să-i întoarcă Preşedintelui Igor Dodon împuternicirile furate, ci dimpotrivă, îl împroaşcă cu noroi, probabil în acest fel înţelegând noţiunile de "negocieri" şi "parteneriat" ".

El a spus că "singura "inovaţie" pe care deputaţii ACUM le-au propus-o socialiştilor arată ca o insultă".

"PSRM votează pentru speakerul şi premierul lor, pentru legile lor antioligarhice, iar apoi speakerul Năstase va demisiona şi va merge la alegerile pentru primarul capitalei", a scris Ţîrdea, punând la îndoială faptul că Năstase va renunţa la funcţia de preşedinte al Parlamentului.

"Constatăm incapacitatea forţelor de dreapta de a merge la compromisuri cu socialiştii şi manifestarea egoismului politic în viitor, având în vedere că nu a fost luată în considerare nicio propunere a PSRM. Suntem gata pentru negocieri serioase şi reale pentru constituirea unei majorităţi parlamentare viabile şi a unui Guvern eficient atunci când cei de dreapta se vor maturiza", a spus Ţîrdea, sugerându-le deputaţilor blocului ca "până atunci să vopsească ouă roşii".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării