main logo
994

Țîrdea: Blocul ACUM aruncă Moldova într-o stare de incertitudine

Prin poziția pe care a adoptat-o în raport cu formarea unei coaliții de guvernare, inclusiv prin pachetul de legi pe care l-a propus, blocul ACUM aruncă Republica Moldova într-o stare de incertitudine, de intabilitae și haos.

Țîrdea: ACUM aruncă Moldova într-o stare de incertitudine

De această părere este deputatul socialist Bogdan Țîrdea, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit lui, actualmente nu poate fi adoptată nicio lege pentru că nu sunt alese organele de conducere ale Parlamentului.

Bogdan Țîrdea spune că prin refuzul de a purta discuții cu Partidul Socialiștilor blocul ACUM își păstrează status quo-ul, adică ceea ce a criticat până acum – stat capturat, monopol, sărăcie. 

„Ei păstrează situația intactă, oferă avantaj strategic și tactic Partidului Democrat, ca să nu zică ei că cedează puterea Partidului Democrat. În plus, își trădează propriii alegători pentru că, în opoziție stând, cu 26 de mandate, fără Guvern, fără procuratură, fără CNA, fără SIS, fără nimic, nu vor face absolut nimic”, spune parlamentarul.

Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, spune că liderii blocului ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, propun să se meargă cu o agendă de guvernare, dar din opoziție. 

În opinia sa, este nevoie ca ACUM să vină la negocieri, să se vadă cum pot fi transformate proiectele pe care le propun ei ca ele să fie eficiente, spune Fadei Nagacevschi.

Altfel e un populism de dreapta, care duce la destabilizarea și slăbirea statului. 

„Dacă ei urmăresc scopul de a destabiliza și slăbi statul în speranța că partidul de la guvernare va slăbi pe acest fon și vor putea intra în politică, este o formulă. Dar cine îmi garantează mie că, în condițiile slăbirii statului, prin intervenirea la guvernare Andrei Năstase nu va încerca să utilizeze resursa la care va accede pentru îmbogățire”, se întreabă juristul.

Luni, 11 martie, Partidul Socialiștilor a lansat o invitație la „discuții în vederea instituirii unei colaborări politice parlamentare” cu ACUM. 

A doua zi, marți, liderii blocului au respins invitația, motivând că înainte de alegeri, toți candidații blocului la funcția de deputat au semnat un angajament public că nu vor face alianțe cu partidele oligarhice și anti-europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării