main logo
509

Tiraspolul și-a exprimat interesul pentru reluarea negocierilor în formatul 5+2

Reprezentantul politic al Tiraspolului la negocierile privind reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, a exprimat "interesul principial" al părţii transnistrene pentru reluarea activităţii formatului "5+2", menţionând, totodată, că "acţiunile recente ale Moldovei nu inspiră optimism" în acest sens.

Tiraspolul și-a exprimat interesul pentru reluarea negocierilor în 5+2

Potrivit Infotag, el a declarat ieri acest lucru, în cadrul unei întâlniri la Tiraspol cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, transmite Știri.md.

Interlocutorii au discutat despre stadiul actual al procesului de negocieri şi despre perspectivele organizării unor întâlniri, ţinând cont de numirea unui reprezentant pentru probleme politice din partea Republicii Moldova (Oleg Serebrian - "I."), precum şi de viitoarea prelungire a mandatului lui Thomas Mayer-Harting, care va rămâne în acest post în timpul preşedinţiei poloneze la OSCE în 2022.

Potrivit departamentului de externe de la Tiraspol, şeful Misiunii OSCE "şi-a exprimat sprijinul pentru un dialog direct între reprezentanţii pe probleme politice, precum şi la nivelul grupurilor de experţi, pentru rezolvarea problemelor actuale". Neukirch s-a exprimat, de asemenea, în favoarea reluării activităţii punctelor de înmatriculare a unităţilor de transport auto din Tiraspol şi Râbniţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării