main logo
460

Tiraspolul se declară nemulțumit de negocierile cu Chișinăul

Șeful departamentului de externe al autoproclamatei RMN, Vitali Ignatiev, consideră că "dinamica contactelor cu reprezentanţii Republicii Moldova în cadrul procesului de negocieri este extrem de slabă".

Tiraspolul se declară nemulțumit de negocierile cu Chișinăul

Potrivit site-ului MAE al regiunii, despre aceasta el a declarat joi, în cadrul unei întrevederi la Tiraspol cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Potrivit lui Ignatiev, "intensitatea întâlnirilor la nivelul experţilor de profil ai părţilor lasă mult de dorit şi nu permite obţinerea unor rezultate concrete, iar întrevederile la nivelul reprezentanţilor pe probleme politice practic lipsesc". 

Interlocutorii au discutat situaţia din procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, cu accent pe aspectele problematice existente. Ignatiev a apreciat pozitiv dinamica contactelor cu Misiunea OSCE şi şi-a exprimat speranţa că o astfel de interacţiune "va duce la rezolvarea problemelor practice în dialogul cu Moldova şi la rezultate concrete în beneficiul poporului".

Potrivit comunicatului, Claus Neukirch, "la fel, a remarcat îngrijorarea Misiunii OSCE şi a Preşedinţiei slovace în organizaţie referitor la scăderea considerabilă a dinamicii dialogului dintre părţi".

În timpul vizitei la Tiraspol, el s-a întâlnit cu conducerea organului legislativ al Transnistriei, cu care a discutat posibilitatea reluării dialogului dintre parlamentele celor două părţi.

"Există probleme pe care le putem rezolva şi reglementa la nivel legislativ. Însă aceasta nu este o cale uşoară, având în vedere că în Republica Moldova Parlamentul încă nu a fost format după alegeri. În primul rând, lucrările pregătitoare ar trebui să se desfăşoare la nivelul experţilor, care vor pregăti ordinea de zi. Nu suntem adepţii desfăşurării întâlnirilor de dragul lor. Există un număr mare de acorduri semnate, dar neaplicate în practică. Noi întotdeauna am pledat pentru ca acordurile încheiate să fie puse în aplicare", a declarat reporterilor vicepreşedinta Sovietului Suprem, Galina Antiufeeva, după întrevedere. 

Ea şi-a exprimat speranţa că "astfel de întâlniri cu partenerii internaţionali vor da un nou impuls avansării la punctul de rezolvare a problemelor nesoluţionate ce îi îngrijorează pe cetăţeni".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării