main logo
357

Tiraspolul nu vede motive pentru a schimba operațiunea de pacificare pe Nistru

Operaţiunea de menţinere a păcii pe Nistru "poate fi transformată în urma unei reglementări definitive, corecte şi atotcuprinzătoare a conflictului moldo-transnistrean, iar la etapa actuală nu există niciun motiv pentru a discuta acest subiect, consideră ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.

Tiraspolul: Nu sunt motive pentru a schimba operațiunea de pacificare

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la presa transnistreană, despre aceasta el a spus jurnaliştilor din Bender cu prilejul împlinirii a 27 de ani de la instituirea operaţiunii, menţionând că misiunea de menţinere a păcii pe Nistru "este unică prin succesul său", transmite Știri.md.

"Am efectuat o analiză comparativă a operaţiunilor de menţinere a păcii, inclusiv a operaţiunilor ONU şi NATO. Operaţiunea noastră de pacificare este unică din toate punctele de vedere, iar această experienţă, credem noi, poate fi folosită şi în alte regiuni unde există conflicte. În cadrul acestei operaţiuni, populaţia îi percepe pozitiv pe pacificatori, nu există confruntări armate, incidente şi conflicte cu utilizarea armelor. Şi, cel mai important, deja de 27 de ani, pe malurile Nistrului domneşte pacea, stabilitatea şi securitatea", a spus diplomatul.

El a amintit că principiile acestei operaţiuni au fost stabilite încă în 1992, când contingentele militare din Rusia, Moldova şi Transnistria s-au alăturat Forţelor comune de menţinere a păcii. Iar mai târziu operaţiunii s-a alăturat şi Ucraina, care a trimis un grup de observatori militari în Zona de Securitate.

"Anume în Transnistria, pe pământul nostru, militarii din Rusia şi Ucraina umăr l umăr îndeplinesc sarcina de a menţine pacea şi securitatea", a subliniat ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării