main logo
1636

Tiraspolul amenință Chișinăul cu retragerea din acordurile semnate

Dacă Moldova nu îndeplineşte înțelegerile încheiate, atunci Transnistria "îşi rezervă dreptul de a se retrage din acordurile semnate anterior".

Tiraspolul amenință Chișinăul cu retragerea din acordurile semnateFoto: omnivagant.com

Potrivit Infotag, acest lucru a fost declarat de către Vadim Krasnoselski, miercuri, în timpul vizitei la Tiraspol a ambasadorului rus în Republica Moldova, Oleg Vasnetsov, transmite Știri.md.

Potrivit serviciului de presă al liderului regiunii, Krasnoselski "şi-a exprimat încrederea că progresul în negocieri este imposibil în condiţiile ignorării obligaţiilor uneia dintre părţi".

"Nu putem ignora timp de doi ani stagnarea în negocierile provocate şi susţinute de Moldova, precum şi refuzul acesteia de a-şi îndeplini angajamentele luate anterior. În timpul celor cinci luni din 2021, precum şi în 2019-2020, nu vedem progrese. 

Grupurile de experţi practic nu activează, sunt activate pârghiile de presiune împotriva Transnistriei, continuă blocada bancară, nu sunt soluţionate problemele legate de funcţionarea punctelor de înmatriculare a vehiculelor şi a înregistrării cu numere neutre de înmatriculare. 

Mai este vorba de reţinerea oficialilor noştri de pe aeroportul din Chişinău, reţinerea şi confiscarea mărfurilor noastre", a subliniat el.

Potrivit acestuia, "partea transnistreană fără îndoială se pronunţă pentru păstrarea formatului "5 + 2" şi se bazează exclusiv pe poziţii de dialog".

Interlocutorii speră că "întâlnirile programate pentru viitorul apropiat în formatele 3 + 2 şi 5 + 2 vor fi productive şi dialogul va reînvia şi va avea un conţinut practic".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării