main logo
1835

Țîcu: Starea de urgenţă e pentru pregătirea lui Dodon la prezidenţiale

Starea de urgenţă se instituie pentru a asigura pregătirea lui Igor Dodon pentru alegerile prezidenţiale, consideră deputatul independent Octavian Ţîcu.

Țîcu: Starea de urgenţă e pentru pregătirea lui Dodon la prezidenţiale

Potrivit Infotag, el a declarat marţi, de la tribuna Parlamentului, că "starea de urgenţă în Moldova trebuia votată încă săptămâna trecută, dar atunci această situaţie cu coronavirusul nu îngrijora puterea roşu-albastră", transmite Știri.md.

"Propunerea Guvernului de a introduce stare de urgenţă reprezintă o intruziune în câmpul constituţional. Iar în spatele modificărilor cerute de Guvern stă atribuirea unor împuterniciri suplimentare unui regim care a fost oficializat ieri (coaliţia PSRM şi PDM - "I."). 

În cele 60 de zile de stare de urgenţă, pe care insistă Guvernul, Comisia Situaţii Excepţionale va putea face ce vrea. În acelaşi timp, Guvernul nu a prezentat niciun plan anticriză pentru întreprinderile de stat, întreprinderile mici şi pentru populaţie", a remarcat liderul Partidului Unităţii Naţionale de opoziţie.

El susţine că este "absolut neclar" ce împuterniciri suplimentare vor primi autorităţile pentru această perioadă.

"În realitate, preocuparea principală a guvernării a fost să amâne cât mai rapid crearea coaliţiei, ca ea, prin aceste derogări, să aibă împuterniciri timp de 60 de zile în care să anihileze posibilitatea funcţionării unui regim democratic şi pregătirea lui Igor Dodon pentru campania prezidenţială. Asta este adevărata miză, pe care cetăţenii RM ar trebui să o înţeleagă. Restul sunt foc de paie", susţine Ţîcu.

El i-a felicitat pe colegii din Partidul Democrat cu ocazia "mariajului politic" cu PSRM, menţionând că PDM "i-a depăşit aşteptările, căci a demonstrat că poate numi guverne nu numai noaptea (cum a fost în februarie 2016), ci şi în pandemie".

În acelaşi timp, Ţîcu şi-a exprimat speranţa că această alianţă "să fie la fel de scurtă ca şi mariajul între ACUM şi PSRM".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării