main logo
3415

Țîcu: Sandu în adidași, cu trenul - copilărisme ce-mi amintesc de Plahotniuc

Fostul deputat al Blocului ACUM Octavian Țîcu a criticat din nou acțiunile conducerii țării, pe care o acuză că ar încerca să distragă atenția publicului de la colapsul economic ce se va produce în Republica Moldova în contextul inflației fără precedent, care a atins rata de 27,1%, cea mai mare din Europa, la moment.

Țîcu, despre Sandu în adidași: Copilărisme ce-mi amintesc de PlahotniucColaj: știri.md

„Ridicarea imunității, Dodon în dosarul Kuliok, mergem cu low-cost, în adidași, ne întâlnim cu Macron cu trenul – mi se par aceste chestii lipsite de seriozitate. Par mai degrabă niște copilărisme și undeva îmi aduc aminte de Plahotniuc”, a declarat Țîcu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Dincolo de război, dincolo de probabilitatea invaziei și prăbușirii la ceea ce este Republica Moldova, pe noi ne așteaptă un colaps economic, pe care toată lumea îl anticipează și pe care guvernarea încearcă din răsputeri să-l anticipeze și cumva să-l pareze cu multiple declarații și acțiuni care mi se par mai degrabă niște copilărisme și undeva îmi aduc aminte de Plahotniuc. Ridicarea imunității, Dodon în dosarul Kuliok, mergem cu low-cost, în adidași, ne întâlnim cu Macron cu trenul – mi se par aceste chestii lipsite de seriozitate”, a declarat Octavian Țîcu.

„Lucrurile trebuiesc abordate foarte serios, pentru că noi suntem în fața unei inflații record în Europa, iar caracteristica acestei economii face ca în cel mai scurt timp va suferi un colaps. Rusia, care este în război, nu are o inflație atât de mare pe care o are R. Moldova. Și asta în condițiile în care, pentru cetățeanul de rând, lucrurile sunt cât se poate de alarmante”, a mai precizat fostul deputat al Blocului ACUM.

Țîcu susține că se poate da cu părerea pe marginea unor subiecte economice deoarece a făcut economie politică la facultate și la doctorat.

Republica Moldova este lider european la capitolul inflație. În aprilie s-a bătut un nou record – de 27%, iar prognozele Băncii Naționale arată și mai sumbru. Potrivit trading economics, în Ucraina, țară răvășită de război, inflația a atins un nivel de 16%.

Solicitată să comenteze această diferență mare a ratei inflației în cele două țări, șefa Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, a declarat că în Ucraina inflația este mai mică decât în Moldova întrucât „acolo e război, iar prețurile se reglementează mult mai dur”.

„Nu putem să comparăm inflația din Republica Moldova cu cea din Ucraina. Ucraina la moment se află în război și reglementează prețurile mult mai dur, reglementează exportul, Ucraina este și un mare producător. Deci, nu putem compara mere și portocale”, a precizat Gavrilița.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării