main logo
9915

Țîcu: Regiunea transnistreană e mai unionistă decât Moldova şi diaspora

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Octavian Țîcu, care în 11 iulie a câştigat 0,45% - 6.646 voturi, consideră că partidului său i-au fost furate voturile la alegerile parlamentare.

Țîcu: Regiunea transnistreană e mai unionistă decât Moldova şi diasporaFoto: știri.md

Despre aceasta el a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

„Puțini au înțeles ce-am spus în declarația de luni. Dar şi mai puțini au înțeles ce am spus duminică la Varnița şi Hagimus. Mai ascultați o dată. Până atunci am două întrebări, dar vor fi şi altele.

Prima întrebare. În toamnă, la prezidențiale am luat vreo 27.000 de voturi. Singur. De atunci am câştigat 3  sesizări cruciale la CC, inclusiv dizolvarea Parlamentului, iar împreună cu dnul Reniță şi platforma unionistă PUN am fost peste tot vizibili.

Pe baricadele parlamentare, în teritoriu, prin sate şi oraşe, unde oamenii ne-au întâlnit spectaculos, cum n-au întâlnit nicio altă formațiune politică. Ca în final să luăm aproape 7.000 de voturi. Unde s-au pierdut 20.000 de voturi, vă întreb pe voi şi pe tovarăşii galben-roşii?

A doua întrebare. Înțeleg că regiunea transnistreană este mai unionistă ca R. Moldova şi Diaspora. Pe toată republica PUN a obținut 0,45%, iar în Transnistria PUN a obținut 1,08%. Un rezultat de doua ori și ceva mai mare în zona transnistreană, decât în restul republicii.

Fantastic. Avem mai mulți unioniști în Transnistria decât în restul țării?! Dar cel mai mare paradox. În toamnă, în Transnistria am luat - atenţie - 127 voturi. Adică de două ori şi jumătate mai puțin decât la parlamentare. Ciudat, nu? În RM în jos de 3 ori, iar în Transnistria de 3 ori în sus.

Dacă luăm ca reper secțiile de votare din stânga Nistrului, unde nu s-a putut fura, atunci comparativ cu alegerile prezidențiale şi cu aritmetica deductivă, PUN ar fi trebuit să aibă la aceste alegeri parlamentare vreo 60.000-70.000 voturi, adică de aproape de 3 ori mai mult ca la prezidențiale. Unde-s voturile noastre, tovarăşi roş-gălbui?

PS. Un post-scriptum uitat. Țin să vă aduc aminte că CEC la prezidențiale n-a vrut să mă înregistreze, considerând invalide peste 5.000 de semnături!!! S-au dumerit şi le-au găsit bune abia după ce am făcut scandal, dar am intrat în campanie cu o săptămână întârziere... Unionismul este îngropat metodic în RM şi n-are importanță dacă ne unim între noi sau nu”, a conchis politicianul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării