main logo
2000

Țîcu nu vrea să renunțe la mandatul de deputat: Eu i-am adus în Parlament

După ce a anunțat că părăsește fracțiunea PPDA din Parlament și rămâne deputat independent în cadrul blocului ACUM, Octavian Țîcu susține că nu are de gând să renunțe la mandatul de deputat.

Țîcu nu renunță la mandatul de deputat: Eu i-am adus în ParlamentFoto: Știri.md

Mai mult, Țîcu este convins că electoratul său este vizibil, iar o bună parte dintre deputații blocului ACUM au fost adus în Legislativ de el, transmite Știri.md cu referire la Agora

„Mandatul mi-a fost dat de cetățenii Republicii Moldova. Eu sunt fondator al Blocului ACUM și am un electorat care este destul de vizibil și cunoscut. Eu i-am adus în Parlamentul așa că nu am de ce să-mi depun mandatul. Am adus mulți deputați în Parlament”, a declarat Țîcu.

Mai mult, deputatul a precizat că este sigur că la alegerile locale îi va învinge pe contracandidații săi Andrei Năstase și Ion Ceban.

În cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat că gestul lui Țîcu ar fi unul trădător:

„Dacă nu-ți place, pune mandatul pe masă și pleacă unde vrei. Sau stai până la urmă. Nimeni nu te pune să votezi cu forța în Parlament. Motive de argumentat trădarea se găsesc ușor. Nu numai în Parlament, dar și în viața personală. Deputat îi place să fie. Dacă ești așa deștept, depune mandatul și pleacă”.

Pe 18 septembrie, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară PPDA și că urmează să rămână deputat independent. El și-a exprimat regretul că în rândurile blocului ACUM nu există o coeziune sănătoasă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării