main logo
452

Țîcu mizează pe alegeri parlamentare anticipate la primăvara viitoare

Deputatul Blocului ACUM, Octavian Țîcu, mizează pe alegeri anticipate în primăvara anului viitor, după ce actuala guvernare va aduce instituțiile statului la un nivel minim de credibilitate, dar, totodată, nu se poate vorbi de o angajare în respectarea Acordului de Asociere.

Țîcu mizează pe alegeri parlamentare anticipate la primăvara viitoareFoto: captură video

În cadrul emisiunii Cotidianul LIVE, deputatul a spus că după ce în 2014 s-a descoperit că, de fapt, în spatele Acordului de Asociere stau furturi ale sistemului bancar, lucrurile s-au prăbușit, deși până atunci lucrurile, din inerție, au mers până la acest Acord, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

Octavian Țîcu susține că, „după o perioadă de ezitare, între 2014 și 2016, puterea s-a conturat într-un mod abuziv, guvernul a fost numit peste noapte, era unul nereprezentativ, puterea instituțiilor statului a fost preluată de către o singură persoană, care nici măcar nu era abilitată din punct de vedere politic să o facă”.

„Toate acestea ne-au aruncat într-o groapă, din care noi ieșim cu foarte multă greutate”, spune deputatul.

Pentru a echilibra situația, Țîcu susține că e nevoie ca instituțiile statului să fie ridicate la un nivel minim de funcționalitate, după care să urmeze alegeri anticipate.

„Acum nu putem vorbi de o angajare în respectarea Acordului de Asociere. Noi acum trebui, cât de cât, să echilibrăm situația, să aducem instituțiile statului la un nivel minim de credibilitate și funcționalitate și după asta să purcedem la niște alegeri corecte și libere”, spune Țîcu.

Mai mult, deputatul este de părerea că „alegerile pentru Parlamentul din acest an n-au fost nici libere, nici corecte”.

„Acum avem o perioadă de tranziție, pe care trebuie s-o încheiem cel târziu în primăvară, în care să avem alegeri anticipate, în care partidele de dreapta să-și ia electoratul pro-european și în baza acestui vot reprezentativ să purceadă la îndeplinirea lucrurilor asumate”, a declarat Octavian Țîcu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării