845
1
Țîcu: Mariajul ACUM-PSRM naște monștri. Blocul ca spirit nu există
845
1

„Coabitarea” ACUM-PSRM este „un mariaj care naşte monştri”. De această părere este deputatul blocului ACUM, Octavian Ţîcu, care spune că nici blocul, ca şi spirit, nu există, şi că în fapt, există trei centre de putere: PSRM, PPDA şi PAS.

Soluţia situaţiei politice în care se află în prezent Republica Moldova, conform deputatului sunt alegerile anticipate, transmite Știri.md cu referire la TVR Moldova.

„Există o soluţie simplă: alegerile anticipate. În care partidele de dreapta atât segmentul unionist, cât şi proeuropean, intrăm în campania electorală, ne concurăm, dar la momentul decisiv, când este vorba despre coaliţii, coalizăm în Parlament şi mergem pe traseul angajat de integrare europeană, prin realizarea acestui tratat de asociere cu UE. Sunt puncte foarte clare pe care trebuie să revenim. Aceste alegeri, în condiţiile în care avem o majoritate parlamentară proeuropeană, de dreapta, înseamnă că Parlamentul reconfigurează toată construcţia politică şi lucrurile se schimbă decisiv”, a declarat Octavian Ţîcu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

„Coabitarea” ACUM-PSRM „este un mariaj care naşte monştri”, spune Ţîcu. „Noi am vrut aplicarea acestei declaraţii privind stat capturat, dar la Curtea Constituţională am acţionat aşa: am numit doi judecători pe criterii politice”.

În acelaşi timp, Ţîcu spune că actuala guvernare a intrat în aceste partajări întrucât în R. Moldova nu mai este monopolul unui singur regim, ci sunt „trei centre de putere”.
„Cât noi n-am spune, dar blocul nu este funcţional. Blocul, ca spirit, nu există. Există trei centre de putere: PSRM, PPDA şi PAS. Aşa are loc construcţia arcului ce putere. Dodon nu poate face nimic fără PPDA şi PAS, fără blocul ACUM. La fel cum şi noi nu putem face nimic”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter