main logo
1301

Țîcu explică de ce l-a adus Dodon pe Kozak la Chișinău

Deputatul ACUM Octavian Țîcu este de părere că Igor Dodon l-a adus pe vicepremierul rus Dmitrii Kozak la Chișinău pentru a include și Rusia în discuțiile care au loc în R. Moldova, privind crearea unei majorități parlamentare, și pentru a echilibra situația în contextul vizitei comisarului european Johannes Hahn și a reprezentantului Departamentului de Stat al SUA Bradley Freden.

Țîcu explică de ce l-a adus Dodon pe Kozak la ChișinăuFoto: tv8.md

„Pentru noi lucrurile erau de așteptat, mă refer la vizitele domnului Hahn și Freden, pentru că ele erau deja stabilite și ele veneau în agenda activității pe care o avea Blocul ACUM. A fost o surpriză invitația lui Dodon pentru Kozak, care într-un fel a vrut să echilibreze această super prezență occidentală și să intervină în jocul acestei campanii post-electorale pentru ca fiecare dintre parteneri, dar mai ales Moscova, să nu rămână în afara construcției politice care se desfășoară la Chișinău”, a spus Octavian Țîcu, la emisiunea Ora Expertizei de la Jurnal TV, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Astăzi la Chișinău cei trei oficiali străini au avut întrevederi cu președintele Igor Dodon, cu premierul Pavel Filip și liderii partidelor PSRM, PDM și ai Blocului ACUM. din declarațiile făcute pentru presă, cei Blocul ACUM nu s-au întâlnit însă cu Dmitrii Kozak. 

Aceștia au spus că au primit o invitație, însă nu luaseră o decizie dacă să o onoreze sau nu, din motiv că nu le-a fost clar formatul acestei întrevederi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării