1 803
0
Țîcu: După sancțiunile SUA, PDM și ACUM trebuie să se gândească la o alianță
1 803
0

Deputatul independent al blocului ACUM, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Octavian Ţîcu, consideră că, după ce SUA au introdus sancţiuni personale în privinţa fostului lider al democraţilor, Vlad Plahotniuc, a venit timpul ca PDM şi ACUM să se gândească la constituirea unei alianţe.

Foto: IPN

Potrivit agenţiei Infotag deputatul a menţionat pe reţele sociale că "decizia Departamentului de Stat al SUA arată că misiunea lui Plahotniuc este încheiată şi el este aruncat la coşul de gunoi al istoriei", transmite Știri.md.

"El nu şi-a îndeplinit rolul pentru care a fost protejat, nu mai are nicio influenţă asupra PDM şi orice asociere cu el este nocivă pentru americani. Goodbuy Vlad, de tine se vor ocupa ruşii. Decizia SUA nu-l priveşte pe Dodon, el poate oricând pleca după Ural la strâns ciuperci. Morala fabulei este pentru băieţii din PDM", susţine Ţîcu.

Potrivit lui, "democraţii, dacă vor rămâne în alianţă cu Dodon şi vor permite intrarea Moscovei în RM definitiv, vor avea soarta lui Plahotniuc".

"Aţi ciordit bani europeni şi americani, domnilor democraţi? Şi acum vreţi să vă salvaţi cu socialiştii şi Rusia? Pe toţi vă aşteptă interdicţii şi sancţiuni din parte SUA, UE şi României", a menţionat deputatul.

Potrivit lui, în această situaţie, "blocul ACUM trebuie să iasă din tufari, iar PDM să se dumerească".

"Pentru că doar o astfel de alianţă mai poate salva traseul european al RM şi pe ei înşişi. Altfel veţi avea cu toţii soarta lui Plahotniuc şi de voi se vor ocupa ruşii. Exact ca în anul 1940 sau 1944", susţine politicianul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter