main logo
471

Țîcu: Cel mai important pentru mine este centrul istoric al Chișinăului

Cel mai important pentru mine este centrul istoric, care este distrus în fiecare lună.

Țîcu: Cel mai important pentru mine este centrul istoric al ChișinăuluiFoto: protv.md

Declarațiile au fost făcute de candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar al capitalei, Octavian Țîcu, la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, organizate de Agenția de presă IPN, transmite Știri.md

„Aproape 100 de monumente au fost distruse din momentul în care s-a creat Registrul pentru monumentele istorice. Planul urbanistic are, în viziunea mea, concepția de a crea o entitate juridică distinctă „Centrul istoric” care să aibă reguli și legislație bine definită” a declarat Octavian Țîcu.

Potrivit candidatului PUN, centrul istoric nu este doar o chestiune de imagine și memorie istorică, ci este și o sursă de venit pentru capitală.

Octavian Țîcu a spus că mizează pe o categorie de alegători care vor o schimbare, o altă față a politicii „și care sunt sătui de aceleași personaje care apar în prim plan ani la rând și nu fac nimic”. Candidatul a afirmat că, prin integritatea și personalitatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, în diferitele ipostaze în care am fost, inclusiv de ministru, merită să fie ales primar al capitalei.

„Despre calitatea campaniei electorale: nu avem alegeri libere. Nu din considerentul că mai există frica și presiunea din timpul regimului Plahotniuc. Sunt alte forme mult mai subtile care arată că nu sunt alegeri libere”, a spus Octavian Țîcu, precizând că „există un „blat” electoral între candidații Andrei Năstase și Ion Ceban”.

Octavian Țîcu a menționat că regretă faptul că a eșuat în tentativa de a constitui o alianță de centru dreapta românească și europeană. „Vă oferim posibilitatea de a alege o nouă față a politicii, neimplicată în scandaluri și corupție, care se bazează pe modelul de dezvoltare românesc și european, care va aduce fonduri rambursabile și nerambursabile, dar și parteneriate cu orașe din România”, a spus Octavian Țîcu.

Agenția de presă IPN desfășoară un mini-ciclu din trei dezbateri electorale cu candidații la funcția de primar general al municipiului Chișinău care se vor confrunta în ziua de 20 octombrie 2019. Pentru a asigura un nivel maxim de obiectivitate în formarea componențelor celor trei dezbateri, dar și pentru a evita repetarea situațiilor atestate în cazul altor dezbateri, când au fost invitați unii și aceiași participanți în diferite platouri, Agenția IPN a recurs la un mecanism de ordonare aleatorie (cu ajutorul platformei Random.org).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării