main logo
496

Țîcu: Alegerile anticipate nu vor schimba prea mult configurația mandatelor

Alegerile anticipate nu vor schimba prea mult configurația mandatelor. Partidul Democrat poate lua maxim 35 de mandate.

Țîcu: Anticipatele nu vor schimba prea mult configurația mandatelorȚîcu: Alegerile anticipate nu vor schimba prea mult configurația mandatelor

Declarațiile au fost făcute de către deputatul ACUM, Octavian Țîcu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, transmite Știri.md cu refeirre la Unimedia.

„Socialiștii au mimat negocierile pentru a ieși basma curată din schema binomului. Să nu mai fie acuzat că este sub controlul lui Plahotniuc... Au jucat bine, dar nu știu la ce o să îi ajute în ultimă instanță, pentru că alegerile anticipate nu vor schimba prea mult configurația mandatelor [...] Partidul Democrat poate lua maxim 35 de mandate. Și revenim iarăși la aceeași treucă spartă, în care vor fi nevoie de înțelegeri.

Întrebat care ar fi soarta blocului ACUM, în cazul unor alegeri anticipate, Octavian Țîcu a menționat că membrii PAS și DA ar putea lua mai multe mandate pe lista națională.

Amintim că la alegerile din 24 februarie, pe circumscripția națională PSRM a obținut 18 mandate, ACUM - 14 mandate, PD - 13, ȘOR - 5 mandate.

Pe circumscripțiile uninominale:

PSRM – 17 mandate

ACUM – 12 mandate

PDM – 17 mandate

ȘOR- 2 mandate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării